Vi erbjuder introduktionsflygning tillsammans med någon av våra erfarna piloter. Detta är för er som vill uppleva flygningens sköna känsla och njuta av utsikten till en egen vald destination. Ni som är intresserade av att själv uppleva hur det känns att styra ett flygplan (”spaka-själv”) kan prova detta i samråd med piloten.

Flygningen genomförs antingen i vår 4-sitsiga Diamond DA-40 eller i våra 2-sitsiga Diamond DA-20 och du väljer själv hur lång tid du vill flyga. Priset för 4-sitsigt är 2800 kr/tim och 2-sitsigt 2000 kr/tim (effektiv flygtid).

Betalning sker via Swish till klubben i samband med flygning.

Förfrågan om introduktionsflygning skickas till info@kfk.se.
Ange namn, telefonnummer, önskat datum/tid för flygning, antal passagerare samt eventuella övriga önskemål.

Efter bokningen sätts ni på en väntelista. För er som bokat 30 minuters flygning så brukar vi flyga en lördag i månaden. För flygningar på 1 timme eller mer finns möjlighet att boka annan tid enligt överenskommelse.

Vi kontaktar er via e-post så snart som möjligt (kolla även ”skräppost”) där ni får namn och telefonnummer till piloten som kommer att genomföra flygningen.

Information om hur man hittar till flygklubben finns här. Piloten kommer att möta upp vid grinden. Observera att det är förbjudet att köra in på flygplatsområdet utan ledsagning!

All flygning sker enligt reglerna för icke-kommersiell verksamhet. Verksamheten inte är tillståndspliktig och att icke-kommersiell verksamhet har inte samma säkerhetsnivå som kommersiell flygtransport (CAT). Piloten avgör om flygningen är genomförbar på önskad tid och enligt önskad flygväg med hänsyn till bland annat aktuella väderförhållanden. OBS! Start och landning sker alltid i Kalmar.

Om du är intresserad av att flygcertifikat kan läsa mer om detta under flygskola i menyn!