FMÖ23

FMÖ23

Under perioden 24 april – 10 maj pågår militärövningen FMÖ23 Aurora i vårt närområde. Under denna tid gäller ett stort antal restriktioner i luftrummet och ett flertal tillfälliga R-områden är upprättade under hela eller delar av övningen. Som vanligt gäller att alltid läsa NOTAM och aktuella AIP SUP noggrant innan flygning!

Diamond-julgranen flyger i år igen

Efter succépremiären förra året sammanstrålar Blekinge Flygklubb, Kalmar Flygklubb och Diamond Flight Academy i år igen för en julgransflygning med enbart Diamond-flygplan. Söndag 18 december kl 11.00 startar flygningen från Kalmar och flyger sedan längs med kusten söderut för att passera Karlskrona och sedan landa i Ronneby.Flygningen är beroende av bra väder. Följ Blekinge Flygklubbs hemsida eller Facebook-sida där vi postar

LFÖ 22

Under perioden 16-24 maj pågår militärövningen LFÖ 22 i vårt närområdet. Läs AIP SUP och aktuella NOTAM innan eventuell flygning!

Julgransflygning 19 december

Julgransflygning 19 december

De två flygplatserna i Ronneby och Kalmar är hem åt inte mindre än elva sportflygplan av märket Diamond Aircraft. Flygplanstillverkaren har specialiserat sig på att utveckla driftsäkra och bränslesnåla flygplan för 2-7 personer som fungerar lika bra för långresor som klubb- och skolflygverksamhet. Vi har en av Sveriges största koncentrationer av Diamond-flygplan här i sydost. Det vill vi uppmärksamma genom

Spaka-själv-dagar 24/7 och 21/8

Spaka-själv-dagar 24/7 och 21/8

Ta första steget mot ett flygcertifikat! Den 24/7 och 21/8 kl 10-14 anordnar Kalmar Flygklubb spaka-själv-dagar där du, tillsammans med en erfaren flyglärare, får testa hur det är att flyga ett av våra en-motoriga propellerflygplan. Pris och mer information hittar du här!