Vi erbjuder tre olika alternativ som du kan välja på enligt nedan:

Alternativ 1 – Skolflygning

För dej som går i tankarna att börja vilja lära sig flyga och börja i vår flygskola för att senare ta eget flygcertifikat.

Här får du följa med upp med vår flyglärare som visar och instruera dig om hur det är att flyga och här får du själv ta över spakarna och prova på och känna hur härligt det är att flyga fritt själv! samtidigt som det ges tillfälle att njuta av den fina utsikten. Provlektion kostar 900:- för ca 30 minuter som kan utökas till en timme om man så vill med klubbens ordinarie två-sitsiga skolflygplan. Här kan du läsa mer om hur du kan börja i vår flygskola och vad som krävs av dej m.m.

 

Alternativ 2

Samma som alternativ 1, och samma pris. den enda skillnaden är att du har inga planer på att gå vidare för att lära sig flyga, kanske som en present till någon nära och kära eller till sig själv, som en rolig upplevelse med att få prova att styra och flyga ett skolflygplan själv med en flyglärare!

 

Alternativ 3 – Upplevelse

Detta alternativ är för dej / er som vill följa med en av våra rutinerade piloter upp i det blå och njuta över den underbara utsikten man får och får en fin upplevelse. Du kanske vill åka till något speciellt ställe t.ex. där du bor, här finns det möjlighet att ta med en extra resenär om man så vill med klubbens fyrsitsiga flygplan. Detta kostar runt 600:-/30 minuter, kan utökas till eget önskemål. Priset beror på vilket av klubbens flygplan vi använder och hur länge ni vill flyga eller vart ni vill flyga. All flygning är till självkostnadspris dvs. ”icke kommersiell flygning”.

När du har valt vilket alternativ som passar dej / er bäst

Så skriver du ett e-mail till roxenhall@hotmail.com där du uppger dina kontaktuppgifter och vilket alternativ du / ni är intresserade av.

Alla flygningar betalas kontant/swich vid flygningen. Om ni vill ge bort som present – ange detta i e-post meddelandet så skickar jag med några pdf:er med olika förslag på presentkort. De som ger får vara med på flygplatsen när flygningen genomförs så det blir som en present som ges två gånger!

Det måste vara bra väder, vilket innebär vind under 8 m/s, sikt minst 10km, molnbas över 300 meter och inget regn eller annat oväder. Ring dagen innan flygningen är bokad för att kolla om det går! Var beredd på att det behövs bokas om för att få bra väder.

Kontaktperson:
Micael Roxenhall Email: roxenhall@hotmail.com Tel. 070-63 175 01.

Var träffas vi?

Kör till Kalmar flygplats, följ Flottiljvägen och vid skylt Flygklubbar sväng norrut och kör fram till grind märkt N. Om ingen väntar så ring. Ni får inte köra in utan att ha träffat kontaktpersonen.

Allmänt om flygfält
1. Inpasseringsregler: Se till att ingen annan kör in när grind är öppen. Medlem/lärare ansvarar för medföljande personer.
2. Vi har ett klubbhus på flygplatsen med utsikt över flygplatsen där medföljande kan vara under flygningen.
3. Körvägar och parkeringar. Bara bilväg från grind till klubbhus och hangarer får användas och de parkeringsplatser som finns vid klubbhus och hangar. Kör efter den som ansvarar för er.
4. Det är absolut förbjudet att gå ut på plattor och taxivägar utan tillstånd!

Allmänt om klubbhuset
1. Klubbhuset har toa nere i källaren till höger. Kök, briefingrum och samlingsrum uppe.
2. Detta är Kalmar flygklubbs hus där teoriutbildning, information, träffar och trivselmöten anordnas. Medlemmarna äger flygplanen och hyr dem till självkostnadspris. All grund- och fortsattutbildning sker inom klubbens regi.