Vi erbjuder introduktionsflygning tillsammans med någon av våra erfarna piloter. Detta är för er som vill uppleva flygningens sköna känsla och njuta av utsikten till en egen vald destination. Ni som är intresserade av att själv uppleva hur det känns att styra ett flygplan (”spaka-själv”) kan prova detta i samråd med piloten.

Är du intresserad av att ta flygcertifikat så finns även möjlighet att köpa en provlektion med flyglärare!

Flygningen genomförs i vår 4-sitsiga Diamond DA-40. Priset är 1450 kr/timme och du väljer själv om du vill flyga 30 eller 60 minuter. Du har möjlighet att ta med extra person/personer för samma pris med hänsyn till plats och viktbegränsningar.

Betalning sker kontant eller via Swish direkt till piloten efter flygning.

All flygning sker enligt gällande bestämmelser och piloten avgör om flygningen är genomförbar på önskad tid och enligt önskad flygväg med hänsyn till bland annat aktuella väderförhållanden. OBS! Start och landning sker alltid i Kalmar.

Bokningsförfrågan görs via Formulär här 

Övriga frågor ang. våra flygningar maila till hansilenhovda@gmail.com .

Efter bokningen sätts ni på en väntelista. För er som bokat 30 minuters flygning så brukar vi flyga en lördag i månaden. För flygningar på 1 timme eller mer finns möjlighet att boka annan tid enligt överenskommelse (se formulär).

Vi kontaktar er via e-post så snart som möjligt (kolla även ”skräppost”) där ni får namn och telefonnummer till piloten som kommer att genomföra flygningen.

Information om hur man hittar till flygklubben finns här. Piloten kommer att möta upp vid grinden. Observera att det är förbjudet att köra in på flygplatsområdet utan ledsagning!